KONYA / KARATAY - Yusuf Izzettın Horasanlı İlkokulu

Okulun Tarihçesi

Yusuf İzzettin Horasanlı İlköğretim Okulu Konya İli Karatay İlçesinin Doğu Bölgesinde Keçeciler Caddesi üzerinde olup, 1989 yılında tamamlanıp Eğitim – Öğretime açılmıştır. Batı dan Hacı Sadık ve Ahmet Dede Yediler Mah. , doğu ' dan Ereğli İlçesi Adana çevre yolu, Güneyden Hacı Yusuf Mescit mahallesi Kuzeyden Fevzi Çakmak mahallesi ile sınırlandırılmıştır.

1987 yılında Yusuf İzzettin Bey in adına oğulları ÜNAL ve KEMAL tarafından arsası bağışlanarak devlet vatandaş işbirliği ile yapılmıştır.4899 m2 ' lik alan üzerine 542 m2 , iki katlı 13 derslik , 1 Müdür Odası , 1 Müdür Yardımcısı odası Bir Bilgi Teknoloji Sınıfı ,Bir Öğretmenler odası olacak şekil de inşa edilmiştir.Bahçe oyun alanı olarak geriye 4357 m2 lik bir alan kalmıştır.Ayrıca Okul bahçesi içinde İş Eğitimi , Fen laboratuarı ve Kalorifer kazan dairesi bulunmaktadır. 2008 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ' nün katkılarıyla Prefabrik Okul Öncesi Sınıfı yapılmıştır.Şu anda 32 kişilik Personeli ile İkili Öğretim devam etmektedir.

.

Yayın: 11.05.2013 - Güncelleme: 09.09.2021 14:58 - Görüntülenme: 3886